Afstudeerstage: Plasma Modellering

Eindhoven
Engineering
Student
Solliciteer direct

Organisatie

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon multiphysics is werktuigbouwkundig en procestechnologisch specialist in warmteoverdracht, stromingsleer en structurele analyse. 

Functie

Voor het verduurzamen van de chemische industrie zoeken wij een afstudeerder die zich wil verdiepen in het modeleren van plasma’s. In de chemische industrie wordt ethyleen (nodig voor het maken van plastics) verkregen door het kraken van methaan. Bij het kraken van methaan komt naast ethyleen veel CO2 vrij. Met het oog op verduurzaming biedt het gebruik van plasma technologie veel potentie. Het kost namelijk minder energie om met een elektrisch plasma waterstof van methaan te maken, de energie kan duurzaam gewonnen worden en er ontstaat zuiver koolstof of koolwaterstoffen acetyleen en ethyleen. Om zo een installatie voor elkaar te krijgen werken verschillende bedrijven mee in het onderzoek naar deze plasma omzetting van methaan.

Demcon gaat in dit project simulaties doen aan de plasma bron, en het effect van het plasma op de machine eromheen. Het gaat om twee mogelijke plasma formatie methodes, een plasma ARC en/of een plasma MicroWave. De resulterende plasmaconcentraties, thermische effecten op de machine, en de interface naar de volgende stap van de machine zijn deel van het onderzoek. Deze simulaties zullen gedaan worden in Comsol.

Functie-eisen

 • Studie: Natuurkunde (plasma)
 • Niveau: Master afstuderen
 • Startdatum: mei 2023
 • Duur: 9 – 12 maanden

Aanbod

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur. Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van Demcon. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.

Inlichtingen

Bij vragen, neem dan contact op met Lise Desmense (Corporate Recruiter) via recruitment@demcon.com.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."

sollicitatieprocedure.

Lijkt deze vacature je wat en ben je benieuwd naar het sollicitatieproces? Dat verloopt als volgt:.

 1. Solliciteren
  Je hebt gesolliciteerd! We bespreken het intern en reageren zo snel mogelijk.
 2. Telefoongesprek
  We hebben kort kennis gemaakt en willen elkaar beter leren kennen.
 3. Eerste gesprek
  Kijken of het van beide kanten klikt en of de verwachtingen kloppen.
 4. Tweede gesprek
  We gaan dieper in op een mogelijke samenwerking.
 5. Aanbod
  We zien beiden de match! Laten we een passend voorstel doen.
 6. Contract
  Je reactie op het aanbod is positief. We gaan de samenwerking definitief maken!