Afstudeerstage: Plasma Modellering

Eindhoven
Engineering
Student
Solliciteer direct

Ben je op zoek naar een uitdagende stage op het gebied van Plasma modellering. Reageer dan snel.

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon multiphysics is werktuigbouwkundig en procestechnologisch specialist in warmteoverdracht, stromingsleer en structurele analyse. 

Wat ga je doen?

Voor het verduurzamen van de chemische industrie zoeken wij een afstudeerder die zich wil verdiepen in het modeleren van plasma’s. In de chemische industrie wordt ethyleen (nodig voor het maken van plastics) verkregen door het kraken van methaan. Bij het kraken van methaan komt naast ethyleen veel CO2 vrij. Met het oog op verduurzaming biedt het gebruik van plasma technologie veel potentie. Het kost namelijk minder energie om met een elektrisch plasma waterstof van methaan te maken, de energie kan duurzaam gewonnen worden en er ontstaat zuiver koolstof of koolwaterstoffen acetyleen en ethyleen. Om zo een installatie voor elkaar te krijgen werken verschillende bedrijven mee in het onderzoek naar deze plasma omzetting van methaan.

Demcon gaat in dit project simulaties doen aan de plasma bron, en het effect van het plasma op de machine eromheen. Het gaat om twee mogelijke plasma formatie methodes, een plasma ARC en/of een plasma MicroWave. De resulterende plasmaconcentraties, thermische effecten op de machine, en de interface naar de volgende stap van de machine zijn deel van het onderzoek. Deze simulaties zullen gedaan worden in Comsol.

Wat breng je mee?

  • Studie: Natuurkunde (plasma)
  • Niveau: Master afstuderen
  • Duur: 9 – 12 maanden

Wat bieden we jou?

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur. Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van Demcon. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.

Heb je nog vragen over deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bibi van Berlo, Corporate Recruiter, via 088-1152400.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."