Afstudeeropdracht: Ontwerpen en bouwen van een inverter of acculader

Enschede
Engineering
Student
Solliciteer direct

Ben je op zoek naar een spannende stageplaats voor je afstuderen? Een afdeling binnen Demcon werkt momenteel aan een prototype voor het “e-lighter” project op grotere schaal. Als onderdeel van dit project zullen we vermogensmetingen uitvoeren. Het zou een geweldige toevoeging zijn als we ook een apparaat kunnen voorzien van spanning en mogelijk zelfs meer vermogen uit het systeem kunnen halen. In dit linkje staat meer informatie over het project: DEMCON tekent contract voor E-Lighter, compacte generator voor in het veld – NIDV

Over Demcon

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon high-tech systems is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van hightech systems.

Wat ga je doen?

Het idee achter deze afstudeerstage is om je voornamelijk te richten op het elektrotechnische aspect, in plaats van het ontwikkelen van een printplaat (PCB). Je belangrijkste taak zal zijn om met off the shelf componenten te selecteren en in te stellen om een inverter of acculader te ontwerpen en een proof of principle te bouwen. Het doel is om het vermogen dat wordt gegenereerd door een thermo-elektrische generator maximaal te benutten met behulp van Maximum Power Point Tracking (MPPT).

MPPT is een techniek is die wordt gebruikt in zonne-energie-installaties en andere systemen met een variabele bron van elektrische energie, zoals een thermo-elektrische generator.

Wat breng je mee?

HBO student op het gebied van Electrical Engineer (EEET)

Locatie: Enschede

Wat bieden we jou?

DEMCON biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we je veel uitdaging en afwisseling in deze functie. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel, met een platte organisatiestructuur.

Je krijgt een vaste begeleider om je te coachen en alle wederzijdse wensen en verwachtingen stemmen we voor de start van de opdracht duidelijk af. Verder geeft de standaard werkwijze je de mogelijkheid, in een motiverende werksfeer, binnen het team te acteren. Je krijg dus een goede indruk hoe het is om deel uit te maken van de wereld van DEMCON. En dat kan een hele goede start van je carrière zijn.


Heb je nog vragen over deze functie?

Heb je nog vragen over deze functie? We staan je graag te woord. recruitment@demcon.com

Hebben wij jouw interesse gewekt voor deze opdract? Dan zien we jouw cv graag tegemoet. Solliciteren kan via de  sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


"samen ambitieuze uitdagingen tot een succes brengen."